Carnet C

CAMIÓ SUPERIOR A 3,5t

El Carnet C ens autoritza a conduir camions pesats de massa superior a 3.500 kg. Les proves per obtenir-són un examen teòric i dos exàmens pràctics de circuit tancat i de circulació en vies obertes al trànsit.

Per exercir la professió de transportista, a més has d’obtenir el certificat CAP de Mercaderies. El CAP s’obté realitzant un curs de 130 hores. A Zona F t’oferim el Pack combinat del Carnet C + CAP Mercaderies perquè obtinguis a les 2 titulacions simultàniament.

EXÀMENS A REALITZAR

CARNET C | Camió 3500 kg

EXAMEN TEÒRIC

Prova de 20 preguntes test en la qual s’admeten un màxim de 2 errors. Per preparar l’examen disposes dels nostres cursos individualitzats on tractem tot el temari.

A més, et donem d’alta a la nostra plataforma de tests, on trobaràs totes les preguntes del carnet C.

EXÀMENS PRÀCTICS

La part pràctica del Carnet C consta de dos exàmens: Circuit Tancat i Circulació. En el circuit, l’alumne haurà de realitzar una sèrie de maniobres d’habilitat i demostrar un bon maneig del vehicle en espais reduïts.

Un cop superada la prova de circuit, es realitza l’examen de circulació en vies obertes al trànsit circulant per vies urbanes, carretera i autopistes.

Examen Circuit Tancat

En aquest examen pràctic s’han de realitzar 3 maniobres on demostrarem la nostra capacitat per manejar el camió en espais reduïts.

MANIOBRA 1 | ESTACIONAMENT

MANIOBRA 2 | APROXIMACIÓ AL MOLL
MANIOBRA 3 | MARXA ENRERE EN CORBA

Examen Circulació

En aquesta prova haurem demostrar la nostra habilitat amb el camió en vies obertes al trànsit durant un temps estimat d’entre 40- 45 minuts. Els examinadors avaluen segons el bon control del camió, l’adaptació a les normes de trànsit i a la velocitat i fluïdesa de la circulació.

Les pràctiques de circulació es realitzen sempre en zones d’examen de Girona perquè coneguis bé els itineraris principals i els punts conflictius del carnet C.

Els nostres camions de pràctiques són vehicles nous de petites dimensions que faciliten el control durant la conducció i redueixen el nombre de classes pràctiques.

EXAMEN CAP MERCADERIES

Si fas el Carnet C + CAP, hauràs de superar aquest examen després d’assistir al curs de 140 hores. La prova consta de 100 preguntes test i haurem d’obtenir un mínim de 50 punts. Les respostes correctes sumen 1 punt, les fallades resten ½ punt i les no contestades no resten puntuació.