Els examinadors de trànsit desconvoquen la vaga

La DGT es compromet a implementar garanties de seguretat i millores econòmiques

Cobraran un complement de productivitat especial i no estaran presents quan es comuniqui el resultat a l’alumne

  • Manifestació dels examinadors de la DGT a Girona, divendres passat Foto: TURA SOLER. 28 octubre 2015

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha desconvocat aquest dimecres a la tarda la vaga d’examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) després d’obtenir garanties de seguretat i un acord per rebre compensacions econòmiques per la càrrega de feina. Els examinadors acaben així amb 32 dies d’aturades consecutives.

En matèria de seguretat, el col·lectiu ha aconseguit el compromís de la DGT per tal que el resultat dels exàmens sigui comunicat directament al professor de l’autoescola, mai en presència de l’alumne. Així mateix, la DGT s’ha compromès, segons els sindicats, a què en un termini de dos mesos els resultats siguin fets públics a la web.

Pel que fa a la retribució, el sindicat indica que la directora Trànsit s’ha compromès a aprovar una productivitat especial transitòria, que es reflectirà a la nòmina per compensar l’excés en la càrrega de feina. Aquesta retribució entrarà en vigor el gener.

De la mateixa manera, la DGT s’ha compromès a fer una declaració pública al web de l’organisme per garantir que els exàmens de conduir segueixin tenint un caràcter públic i, per tant, no seran privatitzats.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/909803-els-examinadors-de-transit-desconvoquen-la-vaga.html