El caos per treure’s el carnet de cotxe continua en l’inici de curs a Girona

El president de l’Associació d’Autoescoles de la província destaca que hi ha només uns 7 dels 11 examinadors en actiu

09.09.2016 | 07:19

GIRONA | E.B. La situació dels alumnes delcarnet de conduir segueix estancada en aquest inici de curs. Per treure´s la part pràctica del test de conducció cal seguir fent cua a la demarcació de Girona. Els motius: a l´agost no hi va haver exàmens tot i que els sindicats ho van demanar a la DGT; hi ha prop de 3.000 alumnes pendents -dades del maig- i a més, segons explica el president de l´Associació d´Autoescoles, Joan Sala, durant els primers dies de mes es van trobar que la plantilla d´examinadors «estava sota mínim, només n´hi havia cinc d´operatius».

La situació aquesta setmana ha millorat però lleugerament, destaca, ja que hi ha set examinadors treballant. A banda dels treballadors fixos de la DGT n´hi ha dos més que s´han incorporat aquesta setmana i són itinerants. A aquesta notícia positiva per al sector n´hi ha una altra i són les hores extres que fan tres examinadors a la tarda. Sala diu que són molt benvinguts però la llàstima és que «són paquets de 200 hores i això s´acabarà ràpid».

La situació de frustració de molts alumnes que volen treure´s el carnet de cotxe s´ha traduït en més d´una ocasió a buscar alternatives. Una d´elles, la d´anar saltant d´una autoescola a una altra, no és efectiva. I és que Sala diu que quan els estudiants ho fan es troben amb la mateixa situació que en l´anterior centre, que no poden fer carnet, pel col·lapse que hi ha.

Una de les altres solucions que de forma imaginativa ha aconseguit fer front a la situació és la de viatjar a una altra província. Una, però, fora de Catalunya, ja que alguns alumnes han elegit Osca –on no hi ha cues– per treure´s la part pràctica del carnet. Molts quilòmetres i despeses però al final ha acabat compensant els alumnes.

Carrer sense sortida
La situació que es viu a la demarcació de Girona per ara està estancada i continuarà així, diu el president de l´Associació d´Autoescoles. D´entrada perquè «sabem que hi ha una plaça lliure d´examinador a Girona, però ningú s´hi vol apuntar». També, diu Joan Sala, perquè a la Direcció General de Trànsit (DGT) a Madrid «qui és el cap ho està en funcions i té altres problemes».

Per intentar acabar amb aquest carrer sense sortida, l´Associació d´Autoescoles, però ja d´escala catalana, té prevista una reunió per parlar del tema i també per demanar el suport a la Generalitat per si pot intercedir a Madrid. Tot i que reconeix que són conscients que la competència dels exàmens no és del Govern català.